Piksel Net-Emre Aldemir(Kurucu-Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı)-Yıldız Teknik Üniversitesi BÖTE Mezunu


Ziyaret Edilen BÖTE Mezunu İle İlgili Bilgileri
Adı Soyadı: Emre Aldemir
Mezun Olduğu Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi BÖTE Bölümü
Mesleği: Kurucu-Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı
Çalıştığı Şirket:Piksel Net
Geziye Katılanlar: Selin Koç, Göktuğ İkibaş, Recep Faruk Külçe, Derya Çakıcı.


Gezi

 Merhaba bötekariyer.com okurları;
Bugün kariyer gelişimi için iş yeri gezilerimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz Piksel Net firması ile görüşmemizi sizler için kaleme alacağım. Öncelikle bu konuda bizden desteğini esirgemeyen, tecrübelerini ve bilgilerini bizimle samimi bir dille paylaşan Piksel Net kurucu ve yazılımcısı Emre Aldemir’e teşekkür ederek yazıma başlamak isterim.

Emre Bey 2003 yılında başladığı Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünden 2007 yılında mezun olmuş. Lise döneminizde de hedefiniz bu alanda mıydı sorusunu kendisine yönelttiğimizde “bilgisayar hakkında çok bir bilgim yoktu ama bilgisayarla uğraşmayı çok seviyordum bundan dolayı bu alanda ilerlemeyi seçtim” diyor ve bu alanda istekli olmanın önemini bize vurguluyor. Bilişim alanında sadece okulda alınan eğitimin yeterli olmayacağını şuan yaptığımız gibi gezi vb. etkinliklerin bizim için çok faydalı olacağını da ayrıca ekliyor. Günümüzün önemli problemlerinden olan gelecek kaygısını kendisinin de yaşayıp yaşamadığını merak ettiğimizden mezun olunca neler yaşadığını sorduk, mezun olduğunda kariyeri hakkında hiçbir fikri olmadığını söyleyen Emre Bey bizimle ilk olarak şu cümleyi paylaştı “İş gelip sizi bulmaz siz onun peşinden koşmalısınız.”

4 yıllık bir öğretmenlik geçmişi olduğunu bizimle paylaşıyor ve bu konuda ülkemizin daha da ileri seviyeye gitmesi gerektiğini, çocuklara bilgisayarın sadece sosyal medya kullanımı için ya da oyun oynamak için olmadığını aşılamamız gerektiğini söylüyor. Yazılımcı boyutunun dışında oldukça idealist ve eğitim bilimlerine çok önem veriyor olması bizi şaşırttı ve mutlu etti. “Önemli olan birine ne öğrettiğiniz değil neyi nasıl öğrettiğinizdir ” sözüyle de bu fikrini destekledi. Bilge Adam’da 2 yıl 10 ay gibi bir süre Kariyer Koçluğu yapmış olmasının bu düşüncelerinde çok etkili olduğunu da bizlerle paylaştı. Hayatta her zaman girişken olmamız gerektiğini ufak adımlarla da olsa işin bir ucundan tutmamız gerektiğini tatlı sohbetiyle bize anlattı.

Emre Bey’in ilgisini ve genç girişimcilere yardım etme isteğini görünce biz de sorularımızı sormaya devam ettik. Bilge Adam’dan ayrıldıktan sonra kendi işinizi kurmaya ne zaman ve nasıl karar verdiniz sorumuz üzerine bu yola nasıl çıktığını bizimle detaylıca paylaştı. Bu konuda en büyük destekçisi eşi olmuş burada bir parantez açarak bizlere “bir işe başlamaktan korkmamamız gerektiğini, ne yapmak istediğimizi bilirsek önümüze çıkan her engeli er ya da geç aşabileceğimizi” demeden de duramıyor. Tavsiyelerine şu cümlelerle devam ediyor; “Bilişim alanında her konuda fikriniz olsun ama mutlaka bir konuda, bir programlama dilinde ya da sevdiğiniz başka bir şeyde uzmanlaşmamız çok daha iyi olacaktır.”

Piksel Net’ ten, neler yaptıklarından, gelecekte neler yapmak istediklerinden bahsetmesini rica ettiğimizde ise daha çok web tabanlı, asp.net tabanlı uygulamalar geliştirdiklerini, e-ticaret ile ilgilendiklerini ama bunun yanında müşterinin her beklentisini karşılamayı amaçladıklarını söylüyor ve yine bizim için bir parantez açıp ekliyor; “ müşteri ne istediğini her zaman tam anlamıyla anlatamaz sizin onları daha iyi anlamanız ve analiz etmeniz gerekir”. Yazılım dünyasının sadece kodlardan ibaret olmadığını iyi bir analiz sürecinin işin kalitesini bir hayli yükselteceğinden bahsediyor. Bizim için çok keyifli bir sohbet olmuş olsa bile Emre Bey’ i daha fazla sıkmadan son sorumuzu yönelttik kendisine, ”BÖTE öğrencilerine tavsiyeleriniz nelerdir ?” Asla vazgeçmememiz gerektiğini, şuan bizim için küçükmüş gibi görünen adımların ileride çok işimize yarayacağını, kendimizi sürekli geliştirmek zorunda olduğumuzu söyleyip tatlı ve bir o kadar da faydalı sohbetimizi sonlandırdık.

Yazımı sonlandırırken bizleri bu gezi için teşvik eden Mehmet hocamıza teşekkürü bir borç biliriz, başka bir gezide ve yazıda görüşmek üzere…

Yazar: Selin Koç

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir