Mediasoft – Yusuf Gül (Senior Software Developer) – Gazi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Mezunu


 

Ziyaret Edilen BÖTE Mezunu İle İlgili Bilgileri

Adı Soyadı: Yusuf Gül

Mezun Olduğu Üniversite: Gazi Üniversitesi –Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü

Mesleği: Senior Software Developer (Kıdemli Yazılım Geliştirici)

Çalıştığı Şirket: Mediasoft

Geziye Katılanlar: Mücahit ÇIĞCİ, Muhammed Enes Kaynar, Muhammed Enes Durmaz


 Merhaba değerli botekariyer.com okurları;

Merhaba değerli botekariyer.com okurları;

 

Bugün yazımızda sizlere kariyer gezileri kapsamında Mediasoft şirketinde Senior Software Developer (Kıdemli Yazılım Geliştirici) olarak çalışan Yusuf Gül’ü ziyaretimizde geçirdiğimiz keyifli zamandan bahsedeceğiz. Umarım bu yazımızda sizleri, mezun olduktan sonraki hayatınızda nelerle karşılaşabileceğiniz ve neler yapabileceğiniz hakkında bilgi sahibi yapabiliriz. Sayın Yusuf Bey’e, iletişime geçtiğimiz dakikadan itibaren “bizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacağını” belirttiği için ve bizi güzel bir şekilde ağırladığı için Teşekkürlerimizi sunuyor ve lafı fazla dolandırmadan gezimizde gerçekleştirdiğimiz sohbetimize başlamak istiyorum.

 

Yusuf Gül kimdir?

1988 yılında Kırklareli’nde doğan Yusuf bey Lise öğrenimine 2002 yılında Kırklareli Endüstri Meslek lisesinde başlamış olup, bir yılın sonunda Silivri Teknik ve Endüstri Meslek lisesinde devam etmiştir. Ancak orada 2 yıl eğitim gördükten sonra Endüstri Meslek diploması almış ve son sınıfı okumadan okulu bırakmıştır. Daha sonra Üniversite sınavına girmiş ve Gazi Üniversitesi BÖTE bölümünü kazanmıştır.

 

“Lisedeyken yazılım ve teknik kısımla ilgileniyordum…”

Lise yıllarında yazılım ve teknik alanlara ilgi duyan Yusuf bey BÖTE bölümüne başlarken hayal kırıklığına uğradığını söylüyor. Bunun nedenini ise Lisedeyken görmüş oldukları yazılım dillerinin seviyelerine bağlıyor. “Turbo Pascal, Turbo C, ve VB 6.0 vs.. gibi belki  kullanılmayan diller ile 2003 yılında tanıştım.” Diyen Yusuf Bey aynı zamanda Donanım alanında da bilgi sahibi olduğunu ekliyor. Bunları yapıyor olmak kendisine daha cazip ve eğlenceli geldiği için üniversitenin ilk yılında çalışmaya başladığını aktarıyor.

 

“Tamir işleri aynı şeyler üzerine gidiyordu, bir sistem oturttuktan sonra sıkmaya başladı.”

hsda.Çalışma hayatına donanım üzerinden başladığını söyleyen Yusuf bey bir süre sonra tamir işlerinin sürekli aynı şeyler üzerinden devam ettiğini düşünerek PHP’ye yöneldiğini söylüyor ve ekliyor, “Okulun bir şeyler vermesini beklemektense kendim bireysel olarak yeni teknolojiler, daha değişik ; Java, C Sharp, .Net, PHP gibi ortamlar üzerinden kendimi geliştirmeye başladım. ” . İkinci senenin sonunda yazılımda WordPress üzerine eklenti geliştirmeye başladığını söylüyor ve daha sonra .Net 3’ün ilk çıktığı zamanlar bu alanda yeni bir işe girdiğini bizlerle paylaşıyor.

 

“İş hayatına girince…”

İş hayatına girince Üniversite’nin biraz arka planda kaldığını kendini tamamen çalışma hayatına adadığından bahseden Yusuf bey sonraları İstanbul’a geliyor ve burada Mediasoft şirketinde Senior Software Developer olarak çalışmaya başladığını söylüyor.

 

“Çalıştığınız Şirket Hakkında…”

Çalıştığınız şirket hakkında bizlere bilgi verebilir misiniz diye soruyoruz ve aldığımız cevaplara gelin hep birlikte bakalım.

Mediasoft Group şirketinin kendi altında 400 Plus çalışanı olduğunu ve aynı zamanda yurt dışında da hizmet sunmakta olduğundan bahsediyor. Yurt içinde ASP, Dijital çözümler, İnsan kaynakları ve Arge bölümlerinin olduğunu bizlere aktaran Yusuf bey kendisinin de Dijital bölümde çalıştığını, Müşteriye Proje geliştiren grupta olduğunu söylüyor. Şirketin genel olarak .Net teknolojisi kullandığını ve Mediasoft şirketinin kendi içerik üretim sistemi olduğundan bahsediyor. Yenilikçi teknolojileri kullandıklarını söylüyor.
WhatsApp Image 2019-12-07 at 16.44.34

Biz BÖTE Öğrencilerine Tavsiyeleriniz Nedir?

Böte’nin ne olduğunu iyi anlamak gerektiğinden bahseden Yusuf bey açılımından da anlaşıldığı gibi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitmenliği bunun yalnızca Bilgisayar öğretmenliği olmadığını Bilgisayarlı öğretim olduğunu bizlere söylüyor ve iyi anlaşıldığı takdirde kendi projelerimizi, geliştirebileceğimizi de bizlere söylemiş bulunmakta.

 

“Kendi ülkenin ortalaması sana verilir”

“Eğitim yerlerinde kendi ülkenin ortalamasını sana verirler” diye söze başlayan Yusuf beyi ilgiyle dinledik ve bunu örneklerle bizlere açıkladı. Bizlere tavsiyesi kendimizi olabildiğince geliştirmeye yönelik etkinlik ve projelerin içine dahil etmemiz gerektiğini vurgulayan Yusuf bey, planlı bir şekilde ilerlememiz gerektiğini de bizlere söylemekten çekinmiyor.

 

“İnsanın telafi edemeyeceği tek şey zamandır!”

asddsa

Zamanı ve şartları iyi değerlendirmemiz gerektiğinden bahseden Yusuf bey kendi zamanında çektiği zorluklardan örnekler vererek, çağımızın bize sunduğu kolaylıkların bizleri tembelleştirebileceğinin altını çizerek, bunun olmamasına dikkat etmemiz konusunda da bizleri uyarıyor.

 

“Ben kitapları edinmeye çalıştım, .Net 3.0 çıkacak diye saatlerce canlı yayın bekledim. Aynı videoya şu an bir aramayla ulaşabiliyorsun.”

Yabancı dil konusunda da kendimizi geliştirmemizi öneren Yusuf beye son olarak;

 

Bir Senior Software Developer’ın Bir Haftasının Nasıl Geçtiğini Soruyoruz.

Bulunduğu pozisyona göre değiştiğini söyleyerek başlıyor cümlesine ve ekliyor, “süren bir projede devam ediyorsa her haftalık plan yapılmıştır, o planda geliştirme, test, UAT (User Acceptance Testing) ve teslim ettiğin günler vardır.”  İlk önce verilen projenin analizi yapılır, ardından takvimlendirilmesinin yapıldığını, onun ardından kaynak planlaması ve son olarak projeye başlanıldığını söylüyor ve gerekli iş dağılımının yapıldığını aktarıyor. Test haftaları ya da günlerinin olduğunu söyleyen Yusuf bey örnek olarak kendisine Üç günlük bir iş verildiğini söyleyerek anlattıklarını detaylandırıyor. Üç günün sonunda Developer testinin yapılacağını ve ardından Testçinin testini yapıyormuş. Bu aşama bittikten sonra UAT kısmına geçtiklerini söylüyor. Bir günün böyle geçtiğini bizlere söyleyen Yusuf beye bu Kariyer Gezimizde bizleri yalnız ve cevapsız bırakmadığı için, Mehmet Hocamıza da bizlere böyle bir deneyim yaşattığı için teşekkür ediyoruz. Bu yazımızı okuduğunuz için sizlere de teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

KAZANIMLAR: Kariyer gezisinin bana kazandırdıkları gelecek adına iş planlaması yaparken hangi hususlara dikkat etmem gerektiğini, kariyer planlamasında neler yapılması gerektiğini öğretti. Bir bakıma iş imkanları ve okul bağlantısını kurmayı ve bu tecrübe ile neler başarabileceğimi gösterdi. Bazı bilmediğim yazılım dillerini öğrenmiş oldum. 

Yazar: Mücahit Çığci

Marmara Üniversitesi Bilgisayarlı Öğretim Teknolojileri Eğitmenliği son sınıfı ve ikinci Üniversite kapsamında İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü okumakta. Okuyarak ve yazarak ideallerini geliştirdi. Varoluşçu Felsefe ilgi alanlarının başında gelmektedir. Bunun yanında Edebiyat, Tarih, Psikoloji ve Sosyoloji gibi bir çok alanda da yeni bilgiler keşfederek gelişimini arttırmak amacı ile çalışmalar yapmaktadır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir