İstanbul Üniversitesi AUZEF – Mehmet Tosun (Proje Yöneticisi) – Boğaziçi Üniversitesi BÖTE Mezunu


Ziyaret Edilen BÖTE Mezunu İle İlgili Bilgileri

Adı Soyadı: Mehmet Tosun
Mezun Olduğu Üniversite: Boğaziçi Üniversitesi BÖTE Bölümü
Mesleği: Proje Yöneticisi-Eğitim Teknoloğu
Çalıştığı Şirket: İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi
Geziye Katılanlar: Selin Koç, Recep Faruk Külçe, Derya Çakıcı, Rukiye Seçgin


mt

Kariyer gezileri kapsamında gerçekleştirdiğimiz iş yeri ziyaretlerimizden bir tanesiyle daha karşınızdayız. BÖTE ile ilgili meraklarınızı, akılınızdaki soru işaretlerini bildiğimden; lafı hiç uzatmadan Mehmet Bey’le geçirdiğimiz keyifli bir o kadar da bilgilendirici sohbetimizin detaylarına geçmek istiyorum.

“İsteyerek gelmediğim bir bölüme adapte olmam inanın 2 senemi aldı ama sonrasında öğretmen olabileceğimi, eğitim konusundaki hevesim ve yeteneğimi fark etmemden sonra bölümümü sevmeye ve iyi ki bu bölüme gelmişim bile demeye başlamıştım” diye de ekleyerek bize işin en önemli sırrını vermiş oldu aslında Mehmet Bey; “SEVDİĞİNİZ, YAPMAKTAN KEYİF ALDIĞINIZ İŞLERİ YAPIN”.

“Arkadaşlar yaptığınız hiçbir ödevinizi küçümsemeyin. En ufak bir kağıt parçası bile olsa ileriki aşamalarda aslında ne kadar değerli olduklarını anlayacaksınız ve en önemlisi eğitiminize devam ederken, kafanızda bir şeyleri kesinleştirdikten sonra küçük adımlar atmayı deneyin en azından bir iş deneyiminiz olsun, inanın size çok faydalı olacak” dedi.

“Arkadaşlar mezun olduktan sonraki ilk iş deneyiminizde sakın ola ki ben burada ölene kadar çalışmalıyım düşüncesine kapılmayın, çalıştığınız iş için tabi ki elinizden geleni yapın ama unutmayın ki daha çok yenisiniz ve kendinizi geliştirmeye ihtiyacınız var, ben de bundan dolayı 1-1.5 yıllık sürelerde 5-6 farklı işyerinde çalıştım ve hepsinden farklı farklı birbirinden değerli bilgiler öğrendim. Bunun yanında işe yeni başladığınızda önceliğiniz hiçbir zaman maaşınız olmasın, zaten kendinizi bir seviyeye getirdikten sonra diğer isteklerinizin sırasıyla karşılanacağından hiçbir şüpheniz olmasın”

Bu değerli görüşleri için de kendisine teşekkür ettikten sonra İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’ne yolunun nereden düştüğünü, burada neler yaptığını sorduk.

Kendi firmasını özel sebeplerden dolayı kapattıktan sonra eğitimci açığı olduğundan dolayı burada hemen işe başladığını, şuan 100.000 öğrencisi olan uzaktan eğitim fakültesi öğrencileri için eğitim materyalleri hazırladıklarını ve 40 kişilik bir ekibe proje yöneticiliği yaparak bunları kurguladıklarını söyleyerek işlerinin detaylarını bizimle paylaştı. Eğitim alanında ne gibi yetkinliklere sahip olmalıyız sorumuz üzerine de sektörü olabildiğince yakından takip etmeli özellikle bu konuda yurt dışının sıkı takipçisi olmalısınız arkadaşlar dedi. Son bir soru daha sorarak çok keyif aldığımız bu sohbetimizi bitirdik bu soru da hepimizin aklını kurcalayan;

-Sektörde BÖTE’ye karşı bir ön yargı mı var yoksa BÖTE’li olmak bir avantaj mı sorusuydu.

Yüreklere su serpen şu cevabı almak inanın bizi çok mutlu etti;

“Yazılım alanına ilgi duyan arkadaşlar ben mühendis değilim iş bulamam beni kabul etmezler diye düşünüp üzülmesin çünkü kodlama kısmının öğretim görmekle çok bir ilgisi yok hatta tamamen ilgi ve beceri meselesi de diyebiliriz. Olayın eğitim kısmına gelecek olursak BÖTE’li olmanın en büyük avantajı burada işte: biz her şeyden önce birer eğitimciyiz ve bu konuda ülkemizde ciddi bir ihtiyaç var bunun farkında olun ve adımlarınızı buna göre atın”

nihy0755

Bu keyifli sohbet için Mehmet Tosun’a ve bizi bu gezilere teşvik eden Mehmet hocamıza teşekkürlerimi ileterek yazımı sonlandırmak istiyorum. Başka bir gezide ve yazıda görüşmek üzere…

Yazar: Selin Koç

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir